Online Vindbaarheid

//Online Vindbaarheid
Online Vindbaarheid2017-08-15T21:15:38+00:00

Online vindbaar

Online vindbaar worden kan erg lastig en tijdrovend zijn. Toch is dit natuurlijk erg belangrijk als u uw website succesvol wilt maken en veel verkeer wilt trekken. Het hangt er natuurlijk van af wat voor bedrijf u heeft. Is het een lokaal, nationaal of een internationaal bedrijf? De eerste stap is kijken op welke locatie u mensen wilt bereiken. Hoe groter de schaal van uw doelgroep, hoe meer tijd en geld het vaak kost om uw website online vindbaar te maken.

FixWebs heeft bepaalde technieken om uw website beter online vindbaar te maken. Onderstaand een aantal dingen waarop wij ons focussen wanneer we een bedrijf helpen met het promoten van hun website. U kunt deze technieken natuurlijk ook zelf toepassen indien u dit niet wilt uitbesteden.

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie is een van de belangrijkste aspecten van het online vindbaar maken van uw website. Wat gebruikt u als u online naar een product. dienst of informatiebron zoekt? Veel zullen zeggen “Google”. Google doet haar best om de meest waardevolle resultaten te laten zien aan haar gebruikers. Maar hoe bepaalt Google dit?zoekmachineoptimalisatie

Wanneer er een nieuwe website in de lucht wordt gezet moeten de zoekmachines eerst deze sites “crawlen”, zodat ze de nodige informatie hebben en kunnen zien wat voor content er op uw pagina’s zit. U kunt het crawlen makkelijker maken door een .xml sitemap in te dienen bij verschillende zoekmachines.

Zoekmachines zoals Google bepalen vervolgens aan de hand van onder andere de volgende gegevens of uw website waardevol is voor haar gebruikers of niet.

  • Content; wat er op uw website staat aan tekst en afbeeldingen.
  • Snelheid; de laadtijden van uw website.
  • Backlinks; het aantal links op andere relevante websites die naar uw website verwijzen.
  • Verkeer; hoe meer mensen er op uw site komen via andere bronnen, hoe belangrijker Google uw site gaat vinden.

Dit zijn slechts een paar van de meer dan 200 factoren waarop zoekmachines zoals Google beoordelen of uw site waardevol is voor hun gebruikers of niet.U kunt ook betaalde advertenties plaatsen via bijvoorbeeld Google AdWords, maar dit kan vooral in het begin erg prijzig zijn zonder dat u gelijk resultaat ziet.

Sociale media

Sociale media kan een grote impact hebben op de naamsbekendheid en de interactiviteit tussen u en uw klanten. Afhankelijk van het soort bedrijf dat u heeft is het handig en leuk om consistent actief te zijn op sociale media zoals Facebook, Instagram en voor zakenrelaties LinkedIn. Ook dit kan weer helpen voor zoekmachineoptimalisatie. Uw Facebookpagina bijvoorbeeld zal ook in de zoekresultaten verschijnen en op uw Facebookpagina staat weer een link naar uw website. Advertenties plaatsen op sociale media is ook mogelijk. U kunt dan uw budget, doelgroep en doel bepalen. Ook de kosten hiervan kunnen sterk oplopen, maar op lange termijn is het vaak erg effectief.

Verkoopsites

Wanneer u een webwinkel heeft zijn verkoopsites zoals Marktplaats erg interessant voor u. Hierop zijn mensen namelijk daadwerkelijk opzoek naar uw product en is de kans op een aankoop uiteindelijk veel groter dan als u adverteert via bijvoorbeeld sociale media. Mensen zien op marktplaats al voordat ze klikken een plaatje van het product waarin ze geïnteresseerd zijn en scrollen vaak door als het niet is wat ze willen. Dit bespaart veel kosten en bij de mensen die wel  op uw advertentie klikken is de kans veel groter dat ze ook echt een aankoop doen.

U kunt sites zoals Marktplaats verbinden met uw website en u kunt zelf een kost per klik bepalen. Vaak kunt u de kost per klik al vanaf enkele centen inzetten afhankelijk van het product dat u verkoopt.

Ook bol.com is erg interessant. Zij bieden een gelijksoortige service, maar dan betaalt u alleen als iemand iets koopt. Dit is vaak wel een vrij hoog percentage, afhankelijk van het product, maar u loopt dan ook geen enkel risico.

Geïnteresseerd in online vindbaarheid?

FixWebs is in staat om al deze services voor uw bedrijf te leveren. Wilt u uw online aanwezigheid verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact op of vraag een offerte aan om te kijken wat de mogelijkheden voor u en uw bedrijf zijn.

Misschien ook interessant