ClickCease
kosten woocommerce webshop laten maken

Kosten WordPress WooCommerce webshop laten maken

Inhoud

Kosten schatting maken voor WooCommerce webshop

De beste manier om de kosten van het bouwen van een WordPress WooCommerce webshop te berekenen, is door alles wat je nodig hebt op een rijtje te zetten. Omdat elke webshop anders is, is het van belang dat je van tevoren goed weet wat je wil.

Aangezien er meerdere manieren zijn om een online WooCommerce winkel te maken, zijn de meeste online webshop kostencalculators uiteindelijk volledig onnauwkeurig (dus het is het beste dat je ze vermijdt).

Om dit artikel gefocust te houden, zullen we onze webwinkel kosten-analyse opsplitsen in de volgende grote uitgaven:

  • Ontwerpkosten
  • Ontwikkelkosten
  • Hosting- en onderhoudskosten
  • Verwerkingskosten voor betalingen
  • Thema en plugin kosten
  • Kosten van snelheid optimalisatie

Prijsindicatie ontvangen voor je webshop?

Vraag gerust gratis en vrijblijvend een offerte aan en we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ontwerpkosten WooCommerce webshop

Ontwerpkosten voor een WooCommerce webshop kunnen flink uiteen lopen. Zo kun je een op maat gemaakt design laten maken door een professionele UI/UX designer, maar je kunt ook een template uitkiezen wat helemaal niets extra kost om te laten ontwerpen. Een UI/UX designer kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s afhankelijk van de ervaring en expertise van de designer, en het aantal pagina’s dat je wil laten ontwerpen. Je kunt een UI/UX designer bijvoorbeeld inhuren voor €300,- per pagina. Vervolgens kun je kijken hoeveel pagina’s je wil laten ontwerpen. Vaak is het zo dat de designer alleen de homepage of de homepage en de product page op maat maakt en dat de rest van de website gemaakt wordt in dezelfde stijl door de ontwikkelaar.


Let bij de ontwerpkosten goed op dat je altijd kwaliteit kiest. Je wil immers geen webshop die niet goed converteert. Een slecht converterende webshop gaat je namelijk uiteindelijk meer geld kosten dan besparen.

woocommerce webshop design

Ontwikkelkosten WooCommerce webshop

Het laten ontwikkelen van een WooCommerce webshop kan al vanaf €750,- bij sommige bureaus, maar bij andere bureaus kan de prijs oplopen tot €10000,-. Het is belangrijk om te kijken wat binnen je budget past voordat je een bureau kiest. Ons bureau bouwt al webshops vanaf €1250,-, maar hoe uitgebreider het wordt hoe verder deze kosten kunnen oplopen. Vaak is het belangrijk om met ontwikkelaars in gesprek te gaan om te kijken hoeveel je webshop met jouw specifieke wensen kost. Een professioneel bureau zal verschillende functionaliteiten en aspecten van de WooCommerce webshop apart opschrijven, zodat je kan kijken wat je echt nodig bent en wat je wellicht weg kunt laten.

 

Wederom geldt hier dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Let er dus goed op dat je niet meteen de allergoedkoopste aanbieder kiest. Als je een goedkope webshop laat maken kan het zijn dat deze over een tijdje niet meer goed werkt, niet goed beveiligd is, of gewoon in het algemeen niet goed in elkaar zit.

Dit betekent tegelijkertijd niet dat je het allerduurste bureau moet uitkiezen om een webshop te laten maken. Het is zonde als je betaalt voor zaken die je bijvoorbeeld niet nodig bent. Kijk ook naar de huidige klanten van de ontwikkelaar. Zijn dit grote of kleine bedrijven? En is dit te vergelijken met het bedrijf wat jij gaat starten of hebt? Als je een groot bedrijf hebt met een groot assortiment, is het verstandig om genoeg budget vrij te maken voor een sterke site die dit assortiment aankan. Maar ben je een kleine ondernemer met enkele producten, dan is het niet nodig om direct vele duizenden euro’s te betalen voor een webshop. Wel is het belangrijk om te kijken of de webshop die gemaakt wordt ook uitbreidbaar is. Als je in de toekomst wil groeien is dit vooral belangrijk, want als het niet uitbreidbaar is kan het zijn dat je weer helemaal iets nieuws moet laten maken. Dit kan weer veel tijd, geld en moeite kosten.

Prijsindicatie ontvangen voor je webshop?

Vraag gerust gratis en vrijblijvend een offerte aan en we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Hosting en onderhoudskosten voor WooCommerce webshop

Als je een neiwue webshop hebt wil je natuurlijk dat deze altijd goed online blifjt staan, daarom is hosting en onderhoud van groot belang. Hosting en onderhoud voor een webshop zitten vaak tussen de €20,- en €120,- per maand. Het hangt er sterk vanaf hoe groot je webshop is. Als het bijvoorbeeld maar 10 producten heeft kan het meer richting de €20,- per maand zijn, maar als je bijvoorbeeld een webshop wil laten maken met 500-1000 producten kan het aan de hogere kant zijn.

De reden dat het meer kost als er meer producten in de webshop zijn, is omdat er meer data opgeslagen moet worden. Dit zorgt er voor dat de server waar je WooCommerce webshop op staat groter moet zijn. Om de website snel te laten draaien is het van belang om een server uit te kiezen waar de website snel op draait. Vaak heeft de developer zelf een server of een pakket waardoor dat voor je wordt afgehandeld. Je developer zal je dus meestal adviseren, en de uiteindelijke maandelijkse kosten bepalen.

hosting en onderhoud woocommerce

Kosten WooCommerce sofrware licenties

WooCommerce zelf is gratis, maar je kunt wel extra software aanschaffen voor meer functionaliteiten. Als je al weet dat je geen extra functionaliteiten nodig bent buiten de standaard functionaliteiten van een webshop om, dan kun je dit gedeelte overslaan. Denk je toch dat je software nodig bent voor het bijvoorbeeld in massa importeren van producten, veilingen of andere zaken die niet standaard zijn, lees dan door, want dit kan extra kosten met zich meebrengen.
Als extra functionaliteiten nodig zijn vanwege de behoeftes die je hebt, adviseert je ontwikkelaar hier meestal in. Gemiddeld kosten extra WooCommerce of WordPress software licenties zo’n €100,- tot €200,- per jaar. Meestal loopt het niet veel verder op, omdat het producten zijn die in massa verkocht worden. De developers maken het dus 1x voor meerdere webshops, waardoor ze niet voor elke specifieke WooCommerce webshop voor duizenden euro’s aan software hoeven te ontwikkelen.

Kosten content voor je WooCommerce webshop

Als je content wil laten schrijven voor je WooCommerce webshop kan dit ook extra kosten met zich meebrengen. je kunt bijvoorbeeld content laten schrijven door een professioneel bureau dat gespecialiseerd is in het schrijven van vindbare teksten op het internet. Als dit wenselijk voor je is, houd er dan rekening mee dat dit ongeveer €50,- tot €100,- per pagina kan kosten.

Bovendien zou het ook nog kunnen dat je een fotograaf inhuurt voor de productfoto’s of overige foto’s op de website. De kosten starten meestal bij zo’n €500,- tot €1000,-.

Conclusie: dus… wat zijn de kosten?

Zoals je waarschijnlijk al weet als je dit artikel hebt gelezen zijn de kosten erg afhankelijk van je wensen en benodigdheden. Het is meestal verstandig om bij verschillende bureaus een offerte op te vragen en vervolgens te kijken welk bureau qua prijs en kwaliteit het best bij je past. Kijk naast de prijs ook bij welk bureau je een goed gevoel hebt. Verlopen de gesprekken lekker? Denken ze mee of gaan ze alleen maar mee in jouw ideeën? Stellen ze de juiste vragen?

Daarnaast kan het zijn dat je wellicht in termijnen kunt betalen bij sommige bureaus. Als je niet ineens een groot bedrag wil spenderen is dit een oplossing om het te spreiden.

Prijsindicatie ontvangen voor je webshop?

Vraag gerust gratis en vrijblijvend een offerte aan en we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Vraag gratis kansenanalyse aan

Wij zullen je website analyseren voor kansen op het gebied van online marketing. Je ontvangt van ons een digitaal geschreven rapport waarin staat wat voor resultaten je kunt verwachten.

Nu logo en website aanvragen

Nu logo, huisstijl en website aanvragen

Nu logo en huisstijl aanvragen

Nu logo aanvragen