Linkbuilding

Hoger in Google en andere zoekmachines door middel van linkbuilding?
Wij helpen je graag!

Vraag vrijblijvend een kansen-analyse aan

Het belang van linkbuilding

Als je hoog wil scoren in Google en andere zoekmachines is het meestal van belang dat je ook aan linkbuilding doet voor je website. Het belang van linkbuilding zit hem in een van de SEO pijlers, namelijk autoriteit. Simpel gezegd is het zo dat hoe meer links er op andere sites naar jouw domein wijzen, hoe hoger de autoriteit van je website wordt. Google en andere zoekmachines zien namelijk die links op andere websites en merken jouw website als belangrijk aan als resultaat.

Wanneer je aan SEO doet en wil dat je website hoog in Google en andere zoekmachines komt te staan, is het zonde als je linkbuilding links laat liggen. Je domein autoriteit kan namelijk de doorslaggevende factor zijn voor of je wel of niet hoog in de zoekresultaten verschijnt. Er zijn zelfs bedrijven die meer tijd besteden aan linkbuilding dan aan de content op hun eigen website na verloop van tijd. De content staat op een gegeven moment vaak goed, maar linkbuilding is een doorlopend proces, want hoe meer kwalitatieve links, hoe beter.

Wil je weten of linkbuilding iets voor jouw bedrijf is? Vraag vrijblijvend een kansenanalyse aan.

Gratis kansenanalyse?

Als je al een website online hebt staan kunnen we gratis en vrijblijvend kijken welke online marketing strategieën ervoor kunnen zorgen dat deze meer gaat opleveren. Vraag nu je gratis kansenanalyse aan.

Ja, stuur maar op

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen

Linkbuilding kun je prima zelf doen als je de tijd en kennis hiervoor hebt. Het is voor veel ondernemers echter lastig om tientallen links te plaatsen per maand. Als ondernemer heb je het vaak druk met andere zaken binnen je bedrijf, zoals de bedrijfsvoering of je eigen vakmanschap. Als je linkbuilding uitbesteed kost dit natuurlijk geld. Maar als je bekijkt hoeveel tijd het je zelf kost wat je niet aan andere zaken in je bedrijf kunt besteden, zou het je per saldo juist meer kunnen kosten als je het zelf doet. Bovendien weet je dat als je het uitbesteed aan een goed bureau, dat de links ook op een juiste manier geplaatst worden.

In de meeste gevallen is linkbuilding uitbesteden de juiste optie. Wil je weten wat dat kost? Vraag dan de gratis kansenanalyse aan.

Kwaliteit vs kwantiteit

Je hebt vast wel gehoord van het fenomeen kwaliteit vs kwantiteit. Dit speelt bij linkbuilding ook een grote rol. Google en andere zoekmachines letten erg goed op de kwaliteit van je links. Zo kan een link van lage kwaliteit zelfs een negatieve impact hebben op je SEO werkzaamheden. Het wordt dan ook afgeraden om zomaar links te kopen op allerlei sites die niets te maken hebben met jouw branche of industrie.

Een kwalitatieve link is een link die waarde toevoegt op de website van de tegenpartij. Dit betekent dus dat het een relevante link moet zijn op een relevante pagina op een relevante website.

Als je voor goedkope links gaat in hoog volume heb je de kans dat de links op irrelevante websites komen die niets te maken hebben met je bedrijf en dus ook geen enkele waarde toevoegen. Dit kan dus wellicht een negatief effect hebben op je Google rankings.

Er is ook nog een grijs gebied, dit hangt er een beetje tussenin. De links voegen niet echt waarde toe maar zijn tegelijkertijd ook niet persé slecht. Vaak hebben deze links wel een positief effect op je posities in Google en andere zoekmachines. Het is verstandig om niet alleen van dit soort links te plaatsen, maar het zou wel een mix kunnen zijn tussen deze en links van hoge kwaliteit.

Wij garanderen zelf altijd kwaliteit van onze links. Zo plaatsen wij links op relevante partnersites, maar ook blog artikelen die ergens over gaan en daadwerkelijk significante waarde toevoegen aan andere websites.

SEO met of zonder linkbuilding

Zoals je inmiddels misschien al weet kan SEO eigenlijk niet zonder linkbuilding, tenzij je in een markt zit waar niemand links plaatst en niks doet aan SEO. In de meeste branches is dit echter niet meer het geval. Op internet is nou eenmaal veel winst te behalen. Mensen brengen grote delen van hun dag door online. Sommige mensen zijn meer wel online dan niet online op een dag. Mensen zoeken online naar producten, tips, en andere informatie. Grote kans dat er ook mensen zijn die zoeken naar jouw product of dienst. Dit weten je concurrenten ook, en je concurrenten willen hier net zo graag van profiteren als jij. Grote kans dat zij dus wel alles uit de kast halen om hoog in Google en andere zoekmachines te komen. Als je ook goed vindbaar wil worden is linkbuilding dus onmisbaar.

Dit betekent niet dat linkbuilding het enige is waar je rekening mee moet houden. Wij doen veel meer om van jouw website een succes te maken. Wil je weten wat we voor je kunnen doen? Vraag een gratis kansenanalyse aan en we gaan ernaar kijken.

Waarom linkbuilding bij FixWebs?

Wanneer je een kansenanalyse aanvraagt krijg je van ons gratis een nulmeting van je website. Dit houdt in dat we gaan bekijken waar je website nu staat. Ook gaan we kijken wat er voor nodig is om je website aan de top van de zoekresultaten in populaire zoekmachines te krijgen. Je krijgt vervolgens van ons een inschatting van het tijdsbestek en budget wat er voor nodig is om dit doel te bereiken. Maar dat is niet alles, want in veel gevallen is het zo dat andere marketingwerkzaamheden ook goed kunnen werken voor je bedrijf. Wij gaan dus ook kijken of je wellicht meer rendement kunt behalen op een ander gebied in online marketing met je budget. Wij adviseren je dus gratis over wat relevant is voor jouw niche of industrie. Wanneer je verder met ons in zee gaat gaan we ons volledig daarop focussen. Zo maken wij van jouw bedrijf een online succes.