Zoekmachine optimalisatie (SEO)

FixWebs

SEO Bureau | Zoekmachine optimalisatie specialist

Werkzaam door heel Nederland.

Hoger in Google komen m.b.v. SEO?

Wil jij online beter vindbaar worden en hoger in Google komen? Dan is SEO wellicht precies wat je zoekt! Het doel van SEO is namelijk om jouw website hoger in zoekmachines, zoals Google, te krijgen. SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Door optimaal gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie (SEO) ontwikkel jij de duurzame bezoekersstroom die je altijd al had willen hebben! Klinkt dit als muziek in de oren? Neem dan contact op met FixWebs, hét SEO bureau.

FixWebs

Dit zeggen onze klanten

Stijn Belmans
Stijn Belmans
complianced.nl
Lees verder
Zeer snelle service en kwalitatieve aflevering website. Top gedaan!
Maarten Drontmann
Maarten Drontmann
Lawspot.nl
Lees verder
Joshua is een uitstekende webdeveloper! Betrouwbaar, goed bereikbaar en snel!
Linda Beuker
Linda Beuker
ikben-linda.nl
Lees verder
Fixwebs heeft een mooie basis website voor mij neergezet. Aan de hand van wat ik verteld heb wat ik graag wilde een mooie opzet met de uitstraling die ik wens. Het was snel klaar en het contact is makkelijk. Ik moet het uiteraard zelf nog fine tunen met tekst. Maar als ik ergens even tegen aanloop en ik stuur een berichtje krijg ik snel reactie en kan ik weer verder. Kortom positief en zeker aan te bevelen.
Eddy Michhoudt
Eddy Michhoudt
slankerlevenplan.com
Lees verder
Joshua van Fixwebs heeft een mooie gestructureerde website voor mij neergezet. Een mooie opzet met een professionele uitstraling die makkelijk navigeerbaar is voor mijn bezoekers.
Het contact is altijd heel snel, duidelijk en goed uitgelegd als ik iets niet begrijp. Kortom, zeker aan te bevelen als betrouwbaar!!
Wij werken met de meest bekende platformen.
google partner logo
GA-certified
ahrefs logo
moz logo new

Wat is SEO?

Jouw website of webshop hoger krijgen in Google door zoekmachine optimalisatie (SEO), dat klinkt allemaal wel heel leuk, maar wat is SEO dan precies? SEO (zoekmachine optimalisatie) is een geheel van activiteiten en processen die het gezamenlijke doel hebben om een webpagina hoog te laten scoren in zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google. 

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het om de organische zoekresultaten van de zoekmachines gaat, ook wel de gratis zoekresultaten genoemd. Deze zoekresultaten kun je vinden onder de betaalde zoekresultaten (Google Ads advertenties). Door middel van SEO wordt er dus gewerkt aan een duurzame organische groei.

webdesign Hoogeveen
FixWebs

Hoe helpen wij jou hoger in Google?

Ben je op zoek naar een SEO bureau? Gevonden. Wij van FixWebs hebben ervaren SEO specialisten in huis die precies weten wat jouw website nodig heeft om online beter vindbaar te worden. Dit zorgt weer voor meer bezoekers naar jouw website. Hoe wij dit doen? Dat gaan we je uitleggen! Om precies te werk te gaan is het noodzakelijk om eerst een algemene nulmeting te doen van de website. Dit doen we door de huidige content onder de loep te nemen, de domeinwaarde te checken, de concurrentie in kaart te brengen en door zoekwoorden onderzoek. Op basis van deze informatie beslissen wij onze SEO strategie.

FixWebs

Hoger komen in Google?

Jouw website hoger in de zoekmachines in 3 stappen.

1. Nulmeting

2. Doelen & strategie bespreken

3. Aan het werk

FixWebs

Hoe werkt SEO?

We hopen dat het nu al wat duidelijker is wat SEO (zoekmachine optimalisatie) inhoud, echter is het natuurlijk ook fijn om te weten waar deze eerder genoemde activiteiten en processen uit bestaan. Dus, hoe werkt SEO? Er zijn ontelbaar rankingsfactoren waarmee rekening gehouden moet worden op het gebied van SEO.

Google geeft al deze rankingsfactoren helaas niet voor ons allemaal op een presenteerblaadje en ook maar een paar mensen van Google weten exact hoe de zoekmachine Google in elkaar steekt. Gelukkig hebben wij ervaren SEO specialisten aan boord die dankzij jarenlange ervaring de werking van SEO al aardig onder de knie hebben. Wat we wel weten is dat al de rankingsfactoren onder te verdelen zijn in de 3 belangrijkste hoofdcategorieën, namelijk: content, techniek en autoriteit. Combineer jij deze 3 SEO-pijlers met de richtlijnen van Google? Dan kun je hoge posities in Google verwachten.

Content

Content is volgens Google key. Voorzie jij dus in de contentbehoefte van de gebruikers van Google, dan zul je hierdoor beloond worden door Google d.m.v. hogere posities in de zoekmachine. Het is dus noodzakelijk om jouw content zo relevant en aantrekkelijk mogen te maken om veel organisch verkeer te genereren. Maar hoe doe je dit? Allereerst moet je de contentbehoefte van je doelgroep achterhalen, vervolgens onderzoek je de zoekwoorden die zij gebruiken en tot slot sluit je hier perfect op aan door de beste en relevantste SEO teksten te schrijven voor jouw doelgroep!

Techniek

Een andere belangrijke rankingsfactor is de techniek, ook wel bekend als ‘Technische SEO’. Wanneer de bezoeker daadwerkelijk op jouw website beland vindt hij/zij het natuurlijk ook fijn dat de website snel laadt, de website goed gestructureerd is en gebruiksvriendelijk is. Jammer genoeg, en dat is geen schande, weet nog niet elke webbouwer hoe de basis van technische SEO werkt. Hierdoor komen wij nog vaak veel websites tegen waar nog veel ruimte voor verbetering in zit, zowel voor de mobiele versie als voor de desktop versie. Een website die technisch niet goed in orde zit wordt nou eenmaal benadeeld door Google. De snelheid van je website testen? Dat kan via Google Page Speed.

Autoriteit

De derde en laatste rankingsfactor is de autoriteit. Een gevalletje last but definitely not least. Kort door de bocht werkt het als volgt. Hoe meer mensen het over jouw website hebben, hoe belangrijker jij wel moet zijn volgens Google. Natuurlijk zitten hier enorm veel haken en ogen aan, maar in de essentie gaat het om autoriteit creëren. 

De autoriteit van een website wordt voor een groot gedeelte bepaald door externe inkomende links naar jouw website. In het mooiste geval linken bezoekers vrijwillig naar jouw website, echter komt dit in de praktijk niet zo snel voor. Hiervoor is linkbuilding in het leven geroepen. Linkbuilding is in andere woorden ook wel het zoveel mogelijk generen van externe links naar jouw website, met als doel de autoriteit van jouw website te verhogen. Belangrijke criteria hierbij zijn dat de links op een natuurlijke wijze vergaard worden, van kwaliteit moeten zijn en natuurlijk relevant moeten zijn om zo de autoriteit van jouw website zo optimaal en eerlijk mogelijk te vergroten.

De autoriteit van websites kan op veel manieren gemeten worden. Vroeger had Google hier zijn eigen methode voor, echter tegenwoordig zijn de meest betrouwbare indicatoren de Domain Authority (DA) of Domain Rating (DR) van uw website. Meer weten over hoe je de domein autoriteit kan meten? 

Hoe werkt Google eigenlijk?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie, maar hoe werkt zo’n zoekmachine dan nu eigenlijk? Voordat je daadwerkelijk wilt beginnen met SEO, is het handig om eerst in beeld te krijgen hoe een zoekmachine als Google precies werkt. 

Daar kunnen we een hele tekst over schrijven of we laten een korte video zien. We hebben voor het laatste gekozen. Benieuwd hoe Google en het algoritme precies te werk gaat? Bekijk de video!

FixWebs

Waarom is SEO belangrijk?

Heel leuk en aardig al die uitleg en vaktermen, maar waarom is SEO nou zo belangrijk? Uit onderzoek is gebleken dat er wereldwijd 40.000 zoekopdrachten worden uitgevoerd per seconde! Dit is ook niet zo gek als we dit naast het feit leggen dat 95% van de Nederlanders hun zoektocht naar informatie, een product of een bedrijf starten in een zoekmachine als Google. Om tot conversies te komen is het simpelweg belangrijk om te zijn waar je doelgroep zich bevindt. In dit geval is dit dus in Google. Wil je dus online vindbaar zijn en hoger in Google komen? Dan ontkom je niet aan zoekmachine optimalisatie (SEO).

Doorklikpercentage per positie

Onderstaand een grafiek die het gemiddelde doorklikpercentage weergeeft per positie in Google organisch zoeken. De top 3 is waar je wil zijn.

seo uitbesteden

SEO uitbesteden of zelf doen?

Wanneer SEO op een professionele manier wordt uitgevoerd kan SEO op termijn heel erg effectief zijn. Wil je dit op een professionele en vooral op de juiste manier doen dan is hier wel kennis voor in huis nodig. Google bepaalt namelijk op basis van ongeveer 200 verschillende rankingsfactoren jouw organische posities. Wij raden dan ook altijd aan om jouw SEO uit te besteden aan echte specialisten. Zij weten namelijk precies wat jouw website nodig heeft om te werken aan een duurzame organische bezoekersstroom. Jouw SEO uitbesteden aan professionals? FixWebs is hét SEO bureau die jou kan helpen met SEO. Wij van FixWebs beschikken namelijk over echte zoekmachine optimalisatie specialisten met de juiste kennis in huis. Neem nu contact op of vraag gratis een offerte aan en we bespreken graag jouw online mogelijkheden.

Hoelang duurt het voordat je SEO resultaat ziet?

Wij krijgen regelmatig de vraag hoelang het duurt voordat er zichtbare resultaten te zien zijn van SEO werkzaamheden. Vaak is hier dan ook enige verwarring over. Het beeld van SEO is namelijk dat er meteen hogere posities behaald zullen worden. Dit is in de praktijk jammer genoeg niet zo. SEO is geen sprint, maar een marathon. SEO is een duurzaam traject en dat kost nou eenmaal tijd. De weg naar een duurzame organische bezoekersstroom is niet behaald binnen 1 of 2 weken op zoekwoorden met veel concurrentie. In een korte periode naar hoge posities in Google is simpelweg niet mogelijk voor deze zoekwoorden. Bij SEO geldt dan ook dat geduld een schone zaak is. Maar wanneer mag je resultaten verwachten? Wij vertellen je graag meer over hoelang het duurt voordat je SEO resultaten ziet.

De eerste maand
Jouw SEO optimalisatie is gestart
Maand 0-3
Jouw content staat online en wordt gecrawld en geïndexeerd door Google
Maand 3-6
Jouw eerste posities worden behaald
Maand 6-9
Er ontstaat een duurzame organische bezoekers- stroom
Maand 9+
Jouw nieuwe content rankt snel en de bestaande content rankt stabiel

SEO is nou eenmaal een lang proces. Hier kunnen wij niet omheen en hier zijn wij dan ook zo transparant mogelijk over. Wij begrijpen dat het daarom soms lastig kan zijn om een SEO bureau te vertrouwen. Je wilt namelijk zo snel mogelijk resultaat, hier betaal je immers ook voor. Volgens Google zelf duurt het gemiddeld 4 tot 12 maanden voordat je stabiele resultaten zult gaan merken van SEO werkzaamheden op zoekwoorden met veel concurrentie. Maak je dus geen zorgen en heb geduld. Op zoekwoorden met een laag zoekvolume is echter wel sneller resultaat te behalen, dit komt omdat hier minder concurrentie op is.

Hoe kan het dat succes met SEO zo veel tijd kost? Wereldwijd zijn er ongeveer 1,3 miljard verschillende websites te vinden op het internet. Zoals je kunt begrijpen is het zelfs voor Google lastig om al deze websites meteen te crawlen, de optimalisaties van deze websites te verwerken en de autoriteit van deze websites te vergelijken met elkaar. Google moet al deze aanpassingen verwerken, vergelijken met elkaar en op basis hiervan de zoekresultaten opnieuw rangschikken. Dit kost nou eenmaal tijd met zoveel websites online. Wil jij nou wel sneller resultaat? Dan is adverteren met Google Ads precies wat je zoekt.

Waarom is SEO een duurzaam traject?

De diepte of breedte in?

Hoe snel je ook SEO-resultaat kunt verwachten, hangt af van op welke zoekwoorden je wilt scoren. Op bijvoorbeeld het zoekwoord ‘Auto kopen’ wilt iedereen op positie 1 staan, waarom? Omdat dit zoekwoord veel verkeer met zich meebrengt en dus voor enorm wat omzet kan zorgen. Hier is dus enorm veel concurrentie op en deze concurrentie is hier bereid voor flink te betalen. Heb je een klein budget? Dan is dit vrijwel niet haalbaar. Wanneer je een klein budget hebt raden wij aan om de breedte in te gaan. Zoekwoorden met minder hoge zoekvolumes en minder concurrentie. Op deze manier haal jij meer uit je SEO-budget. Beloven SEO-bureaus je gouden bergen? Trap hier niet te snel in en denk logisch na. Voor een dubbeltje zit je nu eenmaal niet op de eerste rang, ook niet in de SEO-wereld!

FixWebs
FixWebs

Je bezoekers eerlijk verdienen met SEO

Het voordeel van SEO tegenover andere soorten marketingtechnieken, is dat je bij bijvoorbeeld Google Ads moet blijven betalen voor resultaten en bezoekers. Bij SEO werk je aan een duurzame organische bezoekersstroom waardoor je na een tijdje weinig tot geen geld kwijt meer bent. Met SEO verdien je namelijk bezoekers, waar je bij advertenties je bezoekers koopt.

Gratis SEO advies ontvangen?

Ben je benieuwd geraakt naar SEO en wil je graag weten hoe jouw website ervoor staat op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO)? Vraag dan meteen een gratis SEO advies aan! We denken graag met je mee over hoe wij samen meer organisch verkeer naar jouw website kunnen leiden en hoe we hogere posities kunnen behalen in Google. 

SEO
FixWebs

SEO uitbesteden aan specialisten

Wil je hoger in Google komen? Dan ontkom je simpelweg niet aan SEO. Wij van FixWebs zijn al jaren gespecialiseerd in SEO. Ben je dus op zoek naar een zoekmachine optimalisatie specialist? FixWebs is hét SEO bureau die jou kan helpen! Neem nu contact op en we bespreken graag al jouw online mogelijkheden. Wij fiksen de boel wel!

SEO offerte aanvragen

Niet vast zitten aan een abonnement? Eenmalige SEO

Had jij graag wel jouw website willen voorzien van professionele SEO teksten, maar wil je niet vast zitten aan een maandelijks abonnement? Geen probleem. Bij FixWebs is het namelijk ook mogelijk om jouw website of webshop te laten voorzien van eenmalige SEO teksten. Op deze manier staat jouw website toch goed ingericht. Let wel op, eenmalige SEO is veel minder efficiënt dan onze SEO-pakketten. Gebruik maken van ons eenmalige SEO-pakket? Neem contact op voor de mogelijkheden.