Ben jij ook benieuwd hoe jij je WordPress website zelf kan optimaliseren? WordPress optimaliseert niet alle code van jouw website out of the box. Hiervoor heb je dus plugins van derde partijen nodig. Wij hebben een infographic gemaakt, zodat jij gemakkelijk kunt zien wat de beste instellingen zijn voor de meest gebruikte snelheidsoptimalisatie plugins voor WordPress. Het kan zijn dat als je in de plugins de verkeerde instellingen aanvinkt, er conflicten ontstaan op je website. Daarom is het belangrijk om de juiste instellingen aan te zetten, zodat jouw website niet uit de lucht gaat tijdens het optimaliseren. Het is alsnog altijd van belang om tijdens het optimaliseren je website goed te testen. Als er toch een instelling is die er voor zorgt dat je website niet meer naar behoren werkt, zet hem dan uit. Je kunt voor de zekerheid ook altijd de plugins testen in een staging omgeving. Dit is overigens altijd aan te raden als je een nieuwe plugin installeert of wijziging aanbrengt op een druk bezochte website.
Waarom optimaliseren voor snelheid?
Er zijn verschillende redenen waarom jij je website zou moeten optimaliseren voor snelheid. Ten eerste is het van belang dat je bezoekers een aangename ervaring hebben op je site. Heb je wel eens meegemaakt dat je op een site was die zo traag is dat het bijna frustrerend is? Grote kans dat je dan snel weg klikt en naar een andere site gaat die voorziet in jouw behoeften. Bij jouw bezoekers is dit dus precies hetzelfde geval. Is jouw website traag, dan haken bezoekers af.
Om bovengenoemde reden vindt Google het ook belangrijk dat je website snel is. Google zet niet alleen websites met de beste content bovenaan in hun zoekmachine, maar ook met een hoge snelheid. Google vindt het namelijk ook belangrijk dat internetgebruikers een aangename ervaring hebben op het web. Een snelle website bevordert dus jouw positie in Google.
Andere optimalisatiemethoden
Er zijn ook andere manieren om de snelheid van je website te verhogen, zoals een CDN. Deze diensten zijn echter vaak betaald. Ook hebben CDNs vaak nog extra uitleg en complexe instellingen nodig. Om deze redenen vallen CDNs buiten de scope van deze infographic.