ClickCease
wordpress-updates

Waarom is WordPress onderhoud belangrijk?

Vaak vragen klanten ons of het nodig is om updates blijven door te voeren op hun WordPress website. Omdat bepaalde software jaarlijks kosten met zich kunnen meebrengen voor updates en omdat dergelijke updateservices ook vaak maandelijkse kosten met zich meebrengen, twijfelen ondernemers met een nieuwe website of ze dit wel moeten doen. 

In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van het updaten van je website. 

Inhoud van deze blog

1. Beveiliging van je WordPress website

Beveiliging is misschien wel de belangrijkste reden waarom je jouw WordPress website zou moeten blijven updaten.

Omdat 30% van alle websites in de wereld op WordPress draaien is het een gewild doelwit voor hackers. Als er een lek is gevonden kan het zijn dat deze hackers het lek gaan misbruiken en WordPress websites die op oudere versies draaien gaan aanvallen.

De code van WordPress zelf is open en voor iedereen toegankelijk. Dus mensen over de hele wereld kunnen hun eigen versie van WordPress installeren en de code bestuderen. Op deze manier kunnen mensen ook proberen om een lek te vinden in het CMS. 

Gelukkig zijn niet alle hackers slecht! Voor WordPress zijn hele slimme goeie hackers bezig om de lekken eerder te vinden. Beveiligingsexperts over de hele wereld kunnen de code bestuderen en beveiligingsbugs / fixes rapporteren. Elke keer dat een beveiligingsprobleem wordt gemeld, werkt het kernteam van WordPress hard om een update uit te brengen die het probleem verhelpt.

Dit betekent dat als jij niet de nieuwste versie van WordPress gebruikt, je software gebruikt met bekende beveiligingsproblemen. Dat betekent dat je website op dat moment wagenwijd openstaat voor slechte hackers.

Niet alleen WordPress zelf, plug-ins kunnen ook worden uitgebuit door hackers. Het is daarom van groot belang dat al je WordPress plug-ins, thema’s en de kern zelf up-to-date zijn.

wordpress updates

2. Compatibiliteit met WordPress en andere plugins

Ontwikkelaars van plug-ins en thema’s stemmen hun updates vaak af met grote WordPress-releases om ervoor te zorgen dat ze profiteren van nieuw beschikbare functies en verbeteringen.

In sommige gevallen kan een update echter je bestaande WordPress-plug-ins breken als de plugin niet up-to-date wordt gehouden of de richtlijnen van WordPress niet volgen.

Dit is de reden dat het erg belangrijk is om in ieder geval bij grotere websites, updates eerst uit te voeren op een testomgeving. Ook is het van groots belang om back-ups te laten draaien van je WordPress website.

Om dit samen te vatten, het enige nadeel is dat in enkele zeldzame gevallen uw site kapot kan gaan indien er geen testomgeving is opgezet. Met een goede onderhoudsservice kan een website echter snel hersteld worden.

wordpress onderhoud compatibiliteit
snelheid wordpress

3. Snelheid van je WordPress website

WordPress-ontwikkelaars proberen altijd aspecten van hun software sneller en beter te maken. Elke nieuwe release wordt geleverd met verschillende prestatieverbeteringen waardoor WordPress sneller en efficiënter werkt.

WordPress 4.2 verbeterde bijvoorbeeld bepaalde code aspecten voor navigatiemenu’s en WordPress 4.1 verbeterde complexe zoekopdrachten die hielpen bij de prestaties van sites die deze zoekopdrachten gebruikten.

Aangezien snelheid een enorme factor is in de vindbaarheid van je website (SEO), moet je WordPress zeker up-to-date zijn om maximale prestatievoordelen te garanderen.

Bekijk ook onze blog over het optimaliseren van snelheid voor je WordPress website. 

4. Nieuwe features

Elke grote WordPress-release wordt geleverd met nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in de software. WordPress 5.0 introduceerde bijvoorbeeld de blokeditor, WordPress 5.3 bevatte verbeteringen op het gebied van toegankelijkheid en gebruikersinterface, en WordPress 5.4 kwam met nieuwe blokken en verbeteringen aan de blokeditor. 

Als je een oudere versie van WordPress gebruikt is je gebruikerservaring waarschijnlijk heel anders en minder gebruiksvriendelijk dan voor mensen die de nieuwste versie van WordPress hebben geïnstalleerd. 

Het mooie is dat WordPress met de tijd meegaat. Misschien zijn er over enkele jaren wel heel andere aspecten die mensen gebruiksvriendelijk vinden. WordPress probeert altijd op trends in te spelen bij hun updates en zal zich hier dan ook op aanpassen.

Met nieuwe features kunnen bepaalde aspecten soms ook veel sneller geregeld worden in het admin paneel.

wordpress onderhoud features

5. Probleem oplossingen

Ondanks het rigoureuze testen van grote releases, kunnen WordPress-bugs soms door de kieren glippen. Daarom zijn er tijdige kleine WordPress-releases om daar rekening mee te houden. De bugs die voorkomen in grote releases zijn vaak niet heel groot en zullen de bezoekers van je site eigenlijk nooit merken. Toch zorgt WordPress er voor dat deze worden opgelost zodat de gebruikerservaring altijd optimaal blijft.

Als je een probleem hebt op je website kan dat vaak komen omdat (een gedeel van van) je website niet up-to-date is.

wordpress onderhoud progress
wordpress onderhoud backup

6. Back-up management

Je WordPress-database bevat elk bericht, elke opmerking en elke link die je op je blog hebt. Als je database wordt gewist of beschadigd raakt, kun je alles kwijtraken wat je hebt geschreven. Er zijn veel redenen waarom dit kan gebeuren. Sommige redenen heb je niet zelf in de hand. Het kan ook zijn dat je wel zelf een fout hebt gemaakt, door bijvoorbeeld per ongeluk pagina’s of producten te verwijderen. Met een goede back-up van je WordPress-database en -bestanden kun je de zaken snel weer normaal maken.

Bij goed WordPress onderhoud hoort minimaal een dagelijkse, of meerdaagse back-up, afhankelijk van de site.

Dus, waarom WordPress onderhoud?

WordPress updates:

  • verhelpen security issues
  • zorgen voor betere compatibiliteit met toekomstige software versies
  • zorgen ervoor dat je site over een aantal jaar nog steeds goed werkt
  • zorgen voor optimale snelheid op het gebied van software code
 
WordPress back-ups:
  • Kunnen je pagina’s en data terughalen als je ze zelf per ongeluk hebt verwijderd.
  • Zorgen ervoor dat als er een hack is geweest, de site snel hersteld kan worden
  • Als er een fout is na een update van WordPress, kan een back-up dit snel herstellen, en kan uitgezocht worden waar de fout zit

Neem contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw site op het gebied van WordPress onderhoud.

 

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Vraag gratis kansenanalyse aan

Wij zullen je website analyseren voor kansen op het gebied van online marketing. Je ontvangt van ons een digitaal geschreven rapport waarin staat wat voor resultaten je kunt verwachten.

Nu logo en website aanvragen

Nu logo, huisstijl en website aanvragen

Nu logo en huisstijl aanvragen

Nu logo aanvragen