ClickCease
woocommerce webshop design

Website zelf maken of laten maken?

Sommige dingen kun je het beste overlaten aan een professional. Wanneer je auto stuk is, ga je deze in de meeste gevallen ook niet zelf repareren, maar breng je die naar een garage. Als het gaat om het bouwen van een website, is de vraag wellicht iets gecompliceerder.

Dus, moet je je website zelf bouwen of een professional inhuren?

Het goede nieuws is dat het zelf bouwen van een website nog nooit zo eenvoudig was. Hoewel het misschien een paar jaar geleden nodig was om bekwaam te zijn in coderen, bestaan ​​er nu tientallen eenvoudige tools waarmee je je eigen website kunt bouwen zonder te leren coderen – en ze zijn relatief goedkoop. Denk aan WordPress en Wix.

Maar eerst moet je jezelf een paar vragen stellen:

1. Hoe complex moet je website zijn?

Dit maakt veel uit. Als alles wat je nodig hebt een eenvoudige website van één pagina is met een e-mailadres, telefoonnummer en misschien je bedrijfsadres, dan kun je dat absoluut zelf doen. Er zijn veel websitebouwers en sjablonen van één pagina die je kunt gebruiken om snel aan de slag te gaan.

Overweeg nu geavanceerde functionaliteit die je vaak op bedrijfswebsites ziet, zoals:

  • e-commerce
  • afspraak plannen
  • complexe designs
  • een zoekfunctie

Misschien vindt je een geschikte plug-in (eigenlijk een app die het voor je instelt), maar je kunt ook overwegen iemand in te huren. Iemand met weinig ervaring krijgt in deze gevallen vaak net niet iets wat wenselijk is.

2. Hoeveel tijd heb je?

Dit is een kritische factor die in feite twee kanten op kan werken. Aan de ene kant, als je haast hebt en alleen een eenvoudige site van één pagina nodig hebt, kun je het waarschijnlijk het beste gewoon zelf doen. Aan de andere kant, als je je website snel nodig hebt en veel functies nodig bent, moet je waarschijnlijk iemand betalen.

Meer tijd hebben geeft je eigenlijk twee dingen. Ten eerste het vermogen om het rustig aan te doen en het zelf te bouwen. Hierdoor kun je een complexere site maken en hoef je jezelf niet te haasten. De tweede factor is dat zelfs als je iemand gaat betalen, je geen tijd kwijt bent en dus kan focussen op eigen werkzaamheden.

3. Hoeveel wil je uitgeven?

Er is een misvatting dat het bouwen van een website duur is. Het is een feit dat het nog nooit zo goedkoop of gemakkelijker is geweest om online te gaan met een website die je MySpace-pagina te schande maakt. Websitebouwers zoals Squarespace, Wix of Weebly kunnen al vijf euro per maand kosten. Duurdere platforms zoals Shopify beginnen bij €30 per maand of meer, maar bieden ook veel meer e-commerce-functionaliteit.

Dat gezegd hebbende, als je iets perfect gemaakt wil ben je hier vaak meer tijd aan kwijt dan je eerst denkt. Een professionele ontwerpen heeft dit vaak sneller af en kan sneller schakelen als je het toch iets anders wil. Daarnaast hoeft het ook niet altijd duur te zijn bij een webbouwer. Je kunt bij sommigen al voor €750,- terecht.
Afhankelijk van hoeveel inhoud je toevoegt of aanpassingen die je nodig hebt, is een goede marge ongeveer €750,- tot €2000,- om een ​​website te laten bouwen door een ontwikkelaar. Toch een vrij kleine prijs om te betalen voor iets dat zo fundamenteel is voor je bedrijf.

kosten woocommerce webshop laten maken

4. Hoeveel zin heb je om het te leren?

Leer je graag nieuwe dingen of word je misselijk van de gedachte aan computercode?

De waarheid is dat leren coderen, zelfs een klein beetje, een handige vaardigheid is om te hebben. Als je nieuwsgierig bent, is het leren van basis-HTML en CSS een leuk nevenproject en kan het een aantal andere opties voor je openen, zoals het aanpassen van de sjablonen die beschikbaar zijn op websitebouwers, het helemaal opnieuw maken van een eenvoudige HTML-website (ideaal voor een persoonlijke website) of rommelen met kleinere platforms zoals Ghost.

5. Hoe belangrijk is je website voor je bedrijf?

Elk bedrijf zou een website moeten hebben. Wat voor soort bedrijf je runt, kan echter bepalen hoe bedrijfskritisch je website is.

Als je website meer voor marketingdoeleinden is en je er niets rechtstreeks vanaf verkoopt, is het zelf bouwen niet zo riskant.

Als je website een goed afgestemde conversiemachine moet zijn met 100% uptime, moet je waarschijnlijk iemand inhuren. Amateurs missen vaak zaken als trage laadtijden, 404-fouten, beveiligingsproblemen, certificaten en andere kwetsbaarheden die de prestaties van je website kunnen beïnvloeden.

Eén ding om te onthouden als je je eigen website bouwt: vergeet je SSL-certificaat niet.

6. Hoe kieskeurig ben je?

Dit is een belangrijke voor alle perfectionisten die er zijn. Als jij het soort persoon bent dat van streek zou zijn als dingen niet perfect op de pagina zouden staan; als de kleur één tint afwijkt van wat je echt wilt; of als de menunavigatie niet zo soepel is als je zou willen, moet je waarschijnlijk iemand inhuren.

Websitebouwers hebben vaak de vaardigheden om de website precies te maken zoals jij dat wil. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over dingen die niet staan zoals je in gedachte had. Een professionele webontwikkelaar helpt je hier compleet mee.

Dus, wat wordt het dan? Ben je klaar om de handen uit de mouwen te steken en zelf een website te bouwen? Of laat je het aan de experts over? Door jezelf een paar belangrijke vragen te stellen, kun je de juiste beslissing nemen voor jouw bedrijf.

Webbouwer nodig, neem gerust contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden!.

Prijsindicatie ontvangen voor je website?

Vraag gerust gratis en vrijblijvend een offerte aan en we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Vraag gratis kansenanalyse aan

Wij zullen je website analyseren voor kansen op het gebied van online marketing. Je ontvangt van ons een digitaal geschreven rapport waarin staat wat voor resultaten je kunt verwachten.

Nu logo en website aanvragen

Nu logo, huisstijl en website aanvragen

Nu logo en huisstijl aanvragen

Nu logo aanvragen